Hae apua

Synttäriavun antamisen periaatteet

 • Apu on tarkoitettu kokkolalaisten vähävaraisten perheiden alle 16-vuotiaille lapsille.
 • Apu annetaan tarjoiluiden, koristeiden ja lahjan muodossa, ja niiden yhteisarvo on enintään sata euroa. Lahjoitettavat tavarat ja tarjoilut pyritään pitämään suurinpiirtein samoina kaikille avustettaville, mutta autettavan lapsen ikä sekä synttäreiden vierasmäärä otetaan aina huomioon. Lahjan arvo on noin 15-20 euroa ja se sisältyy kokonaissummaan. Jos synttäreillä on kaksi juhlittavaa, esimerkiksi kaksoset, saavat molemmat oman lahjan ja maksimiavustussumma on tuolloin 120 euroa.
 • Lahjoitukset tuodaan perheen kotiin (tai muuhun sovittuun paikkaan) erikseen sovittuna ajankohtana. Lahjoitukset tuo Onnea ry:n hallituksen jäsen joko yksin tai yhdessä toisen yhdistyksen vapaaehtoisen kanssa.
 • Apua annetaan yhdelle perheelle enintään kolmen lapsen synttäreihin vuodessa.
 • Avustettavat valitaan pääasiassa hakemusten perusteella. Avustettavat voivat kuitenkin tulla yhdistyksen avun piiriin myös eri yhteistyötahojen kautta.
 • Avustushakemukset käsittelee Onnea ry:n hallituksen nimittämä kolmen hengen tiimi.
 • Hakemukset käsitellään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun ne ovat saapuneet, mutta viimeistään synttäreitä edeltävän kuukauden loppuun mennessä. Jokaiseen hakijaan ollaan yhteydessä päätöksen jälkeen.
 • Synttäriapua tarjotaan noin kahdelle perheelle kuukaudessa. On mahdollista, että rajallisten resurssien vuoksi apua ei voida tarjota kaikille halukkaille. Toistaiseksi kaikki pyydetyt synttärit on voitu avustaa.

Näin haet synttäriapua

 • Täytä alla oleva hakemus synttäreitä edeltävän kuukauden loppuun mennessä. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian, mutta viimeistään synttäreitä edeltävän kuukauden loppuun mennessä.
 • Jos olet sosiaalityöntekijä, ystävä tmv. ja haluaisit apua tarvitsevan luvalla vinkata yhdistykselle synttäriavun tarvitsijasta, voit tehdä sen täyttämällä vinkkauslomakkeen.

Synttäriapuhakemus

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia.

  Hakijan nimi*

  Katuosoite*

  Postinumero ja postitoimipaikka*

  Puhelin*

  Sähköposti*

  Onko perheenne saanut aiemmin synttäreihin apua Onnea ry:ltä?*
  eikyllä
  Jos kyllä, niin milloin ja kenelle?

  Synttäreiden ajankohta*

  Synttärisankarin ikä ja sukupuoli? Kerro halutessasi myös, jos on jotain erityistä, mistä lapsi pitää (esim. Frozen, Ryhmä Hau jne). Erityisiä toiveita esim. lahjan tai kakun ulkonäön suhteen kuunnellaan, mutta niitä ei voida välttämättä aina toteuttaa.*

  Vierasmäärä? Onko tiedossa erityisruokavalioita, joita otettava huomioon tarjoiluissa?*

  Muuta mahdollista tietoa, mitä haluaisit kertoa meille?

  Antamasi tiedot pidetään salassa ulkopuolisilta. Onnea ry. ei tallenna avunhakijoiden ja avustettavien henkilötietoja rekisteriin. Henkilötiedot säilytetään juhlittavaan syntymäpäivään asti tietoturvallisessa pilvipalvelussa salasanan takana, minkä jälkeen ne poistetaan. Syntymäpäivään liittyvät sähköpostit poistetaan yhdistyksen sähköpostista syntymäpäivän jälkeen.